Sportspecifieke therapie en revalidatie

Elke sporter (recreatief, competitief en top) met een sportspecifieke problematiek vraagt een sportspecifieke therapie en revalidatie.

Kine Lamoral pakt deze revalidatie aan door vooreerst een uitvoerige screening uit te voeren van uw sportletsel. Ook hier zijn steeds de manuele technieken belangrijk gedeelte binnen de therapie.
Er wordt daarnaast een functioneel- en sportspecifiek oefenschema opgesteld. Hierin worden ook verschillende ketenoefeningen opgenomen.
Uiteraard wordt er individueel en letselspecifiek gewerkt en wordt er rekening gehouden met het totaalbeeld van de sporter.

Uiteraard wordt de revalidatietraining constant geëvalueerd en aangepast aan de vorderingen van de patiënt.

Core Stabilisation

Core stabilisation wordt aan iedere sporter aangeleerd en geëvalueerd, om letsels ter hoogte van zwakke schakels in het lichaam te vermijden. Een ander onmiskenbaar gedeelte van de revalidatietraining is de stabilisatietraining om de lokale spieren te versterken, wat zorgt voor meer kracht en een goede stabiliteit rond de gewrichten. De spiergroepen blijven daardoor in balans. Men loopt dan een kleiner risico op blessures als enkeldistorsies, voorste kruisbandletsels ,…